E-learnings zijn bij uitstek passende leeroplossingen als het gaat om het verwerven van kennis en het toepassen hiervan op procedureel niveau. In een e-learning wordt passend bij het niveau van de lerende, nieuwe kennis aangeboden, die moet worden onthouden en begrepen. Naast het vergroten van de kennis over wat iets is, wordt ook ingegaan op de toepassingscontexten van de kennis en in welke volgorde je de kennis moet inzetten (hoe). Met onze aanpak van het bouwen van e-learning modules, sluiten we aan bij onze visie op leren. Dit maken we concreet door:
Een greep uit e-learning modules, die we hebben ontwikkeld, zijn:
Recruitment
Zakelijk schrijven, Skills based matchen & werken, Feilloos Nederlands
Overheid
Psychische kwetsbaarheden, Vreemdelingenrecht, Handhaving, Keuren van vlees
Onderwijs
Volgend sturen (begeleiden), Ontwikkelen van e-learning, Blended learning
Generiek
Feilloos Nederlands (spelling & grammatica)
Ontwikkeling games
Kennisgames maken het mogelijk om op een laagdrempelige manier kennis op te doen en op te frissen. Bij kennisgames ligt de focus op het aanleren, onderhouden én borgen van essentiële basiskennis, die vaak te taai en complex is om via zelfstudie (boeken) aan te leren. Leren via een game is bewezen effectief en brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo is het gebruikersgemak hoog; het spelen duurt niet lang, waardoor het tussen de dagelijkse werkzaamheden door gedaan kan worden 10 minuten per dag is al voldoende! Daarnaast is het leerrendement groot; je krijgt gelijk waardevolle feedback en ziet je leerprogressie, waarvoor je wordt gemotiveerd en beloond.
De spelelementen zijn aantrekkelijk en maken het mogelijk om just-in-time en spelenderwijs te leren. Deelnemers kunnen door de informatie chunks de informatie gemakkelijker opslaan en onthouden. Ook worden ze uitgedaagd om hun kennis actueel te houden, doordat ze gepusht worden de game weer te spelen wanneer de vergeetcurve intreedt. Als organisatie krijg je middels de learning analytics inzicht in het initiële kennisniveau van je medewerkers, de kennisstijging en het actuele kennisniveau. Een kennisgame is tevens een goed hulpmiddel om kennismanagement vorm te geven in je organisatie.
Dé Nova heeft veel ervaring met de game applicaties Knowingo+ en Drillster en biedt middels deze apps de mogelijkheid om kennisgames in te richten voor jouw organisatie. Wij gaan in gesprek over de relevante (organisatie) specifieke content, waarbij we een topic structuur gaan uitwerken voor een of meerdere games.
Een greep uit de games, die we hebben ontwikkeld, zijn:
Recruitment
Overheid
Onderwijs
Generiek
Inrichten LeerManagementSysteem (LMS)
Een LeerManagementSysteem (LMS) is een online platform, dat de deelnemer ondersteuning biedt bij het volgen van een training of opleiding en de organisatie bij het uitvoeren hiervan. Binnen een LMS kunnen zowel digitale leermiddelen, zoals e-learnings, kennisgames en virtual classroom sessies, als klassikale opleidingen worden aangeboden. Bij Dé Nova hebben we ervaring met de platformen: Moodle, aNewSpring, Pluvo en Flow Sparks.
Binnen het LMS kunnen verschillende opleidingsgroepen worden aangemaakt. Voordeel is, dat de deelnemer slechts één plek hoeft te raadplegen om het gehele leertraject te kunnen doorlopen. E-learning modules kunnen daarnaast naar behoefte en wens worden aangepast met toevoeging van de eigen huisstijl en geïntegreerd worden in het LMS. Dit geldt ook bijvoorbeeld voor een kennisgame. Binnen het LMS kunnen ook discussion groups worden aangemaakt, waarin ervaringen en opdrachten tussen deelnemers kunnen worden uitgewisseld. Op deze manier kan de kracht van samenwerkend leren door discussie en peer feedback tussen de bijeenkomsten door (online) worden benut.
Met behulp van het LMS kunnen de resultaten van deelnemers worden uitgelezen en worden toegevoegd aan andere leerresultaten in hun dossier. Ook learning analytics, zoals het aantal deelnemers en de voortgang (gestart, halverwege, voltooid) kunnen gemonitord worden.
Dé Nova kan ondersteuning bieden bij het inrichten van het eigen LMS van een organisatie. Als de organisatie geen eigen LMS heeft, is het ook mogelijk gebruik te maken van ons LMS, waarbinnen we een eigen omgeving creëren in de look & feel van jouw organisatie
Investering
Voor ontwikkelwerk is het gemiddeld gehanteerde uurtarief € 115,- p/u excl. btw.