Dé Nova Learning

Opdrachten

VERLOPEN

E-learning Ontwikkelaar (Articulate)

Opdrachtgever: RIVM

Over Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding binnen het RIVM

De Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI) is een nieuw organisatieonderdeel van het RIVM. De LFI ontwikkelt zich de komende jaren tot een sterke crisisorganisatie. Samen met de keten voor infectieziektebestrijding bouwt de LFI voort op bestaande structuren en werkt zij continu aan verbetering. Bij een A-infectieziekte die landelijke bestrijding vergt, stuurt de minister van VWS via de LFI de GGD’en aan. De LFI is hiermee de verbindende schakel tussen het beleid vanuit het ministerie van VWS en de uitvoering door GGD’en. De LFI richt zich op de grootschalige opschaling van medisch-operationele processen en op de voorbereidingen die daarvoor nodig zijn. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om waakvlamcontracten op het gebied van inhuur van personeel, logistieke dienstverlening of inkoop van materieel. Daarnaast houdt de LFI zich bezig met activiteiten die nodig zijn om de grootschalige infectieziektebestrijding te kunnen monitoren en bijsturen, bijvoorbeeld op het gebied van de informatievoorziening. Omdat vooraf nooit voor 100% duidelijk is met wat voor infectieziekte Nederland te maken krijgt, moeten we in de warme fase kunnen goed kunnen omgaan met de nieuwe situatie. In een normale situatie, de zogenoemde koude fase, voert de LFI de centrale regie op de voorbereiding van medisch-operationele processen bij de uitbraak van een A-infectieziekte met landelijke impact. De LFI is dan een waakzame organisatie die zich puur richt op de voorbereiding op opschaling. De organisatie bemoeit zich niet met reguliere medisch-operationele processen, tenzij aanpassingen daarin nodig zijn voor een snelle en slagvaardige opschaling. Bij de uitbraak van een A-infectieziekte die om landelijke bestrijding vraagt, de warme fase, zal de LFI samen met haar kernpartners in korte tijd opschalen naar een landelijk opererende crisisorganisatie. De GGD’en werken dan in opgeschaalde regionale crisisorganisaties en de LFI geeft sturing aan de opschaling en de opgeschaalde operatie. De LFI bouwt en onderhoudt in de koude fase een stevig netwerk van bestuurders en medewerkers van GGD’en, GGD GHOR Nederland, VWS en andere partners, zodat iedereen tijdens een infectieziektecrisis snel kan samenwerken.

Omschrijving van de opdracht

In het kort:
Je gaat e-learningmodules ontwikkelen voor de Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI). Als E-learning Ontwikkelaar (Articulate) creëer je interactieve online leerervaringen voor de LFI en haar partners om geoefendheid te verbeteren.

De Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI) is een nieuwe crisisorganisatie binnen het RIVM. Bij een grote uitbraak van een infectieziekte die een landelijke aanpak vraagt, zorgt de crisisorganisatie LFI voor snelle opschaling en aansturing van de medisch-operationele processen, zoals testen en vaccineren. In dat geval stuurt de LFI – namens de minister van VWS – de 25 regionale GGD’en aan. Daarnaast voert de LFI de centrale regie bij de voorbereiding op grootschalige uitbraken van infectieziekten. De LFI staat onder leiding van een chef-staf en tijdens een infectieziektecrisis onder leiding van een directeur. De LFI is op zoek naar een Ontwikkelaar van E-modules die team Geoefendheid kan helpen met het bouwen van opleidings/traingsmateriaal. Als E-learning Ontwikkelaar (Articulate) ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen, en implementeren van interactieve en boeiende e-learning modules. Je speelt een cruciale rol in het omzetten van inhoudelijke informatie in aantrekkelijke online leerervaringen Je komt in het Team Geoefendheid te werken van de LFI. Het doel van deze deelfunctie is dat de LFI en haar kernpartners aantoonbaar geoefend zijn ter voorbereiding op de opschaling, aansturing, en uitvoering van medisch-operationele processen bij een toekomstige A-infectieziektecrisis door gezamenlijk opleiden, trainen en oefenen. Een onderdeel van geoefendheid is ook het op peil brengen en onderhouden van de vereiste kennis-, vaardigheids-, en competentieniveau’s van de toekomstige medewerkers in de pandemiebestrijding. Hiervoor worden verschillende E-modules ontworpen. Het team levert de inhoud aan en jij helpt het team om deze te vertalen naar E-learnings. Op dit moment bestaat het team uit een coördinator, een expert, een adviseur crisisbeheersing en een junior Expert.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

  • Meedenken/adviseren over het ontwerp van e-learningmodules;
  • Het ontwikkelen van de e-learningmodules in Articulate, denk hierbij ook aan het schrijven van teksten, maken van afbeeldingen en quizjes;
  • De huidige onboardingpagina van LFI-medewerkers doorontwikkelen.

Eisen:

  1. Minimaal een afgeronde HBO-opleiding in een relevant vakgebied. Opleiding opleidingskunde of onderwijskunde (of iets soortgelijks)
  2. Ervaring in het ontwikkelen van e-learnings.
  3. Ervaring met werken in Articulate.
  4. Ervaring met het ontwikkelen van een onboardingsproces.
  5. Kennis van onderwijskundige ontwerpmodellen en theorieën voor het ontwikkelen van digitaal onderwijsmateriaal.

Competenties:

  • Creatief;
  • Digitaal/technisch vaardig;
  • Klantgericht;
  • Analytisch;
  • Goede schirftelijke vaardigheden;
  • Kan leerdoelen en geschreven teksten omzetten naar aantrekkelijk digitaal onderwijsmateriaal.

Helaas kan je niet meer reageren op deze opdracht.