Instructional Designer / Trainer
Opdrachtgever: Aon
Locatie: Remote
Tijd: 38 uur per week
Ervaring: Medior
Midlance / Detachering
Start: 20-01-2025
Duur: tot 31-12-2025
Deadline: 23-12-2024
Wij zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De vereniging heeft als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we iedere dag met veel bevlogenheid aan. 342 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren.
Platform sociaal domein
Rijk en gemeenten willen vraagstukken in het sociaal domein vanuit samenhang en gezamenlijkheid benaderen, zowel op lokaal, als op regionaal en nationaal niveau. Dit vraagt om een ander type en continue gesprek dat gericht is op wat nodig is voor inwoners (een sterkere uitvoeringspraktijk) en minder is opgezet vanuit het stelsel (van wetten, programma’s en dossiers). Niet alleen binnen beleid of uitvoering, maar verbindend tussen alle facetten van het sociaal domein: van visie, beleid, inkoop tot en met de uitvoering en preventie. Niet alleen tussen gemeenten en rijk, maar met alle betrokken partners.
Om in deze behoefte te voorzien is in 2021 een traject gestart om te komen tot het Platform Sociaal Domein. Centraal in het Platform staan de regioadviseurs, die de verbinding leggen tussen de verschillende partners, tussen rijk, beleid en uitvoering. Zij ondersteunen op basis van de vragen uit de praktijk van beleid en uitvoering. Opdrachtgevers van het Platform Sociaal Domein zijn onder andere het ministerie van BZK, VWS en de VNG.
Het Platform werkt aan het versterken van de lokale uitvoeringskracht en het aanbrengen van meer samenhang in (landelijk) beleid op basis van drie rollen:
Het Platform Sociaal Domein is er voor inrichters van het sociaal domein; ambtenaren, zorgprofessionals en alle samenwerkingspartners in de regio’s, om helder en overzichtelijk antwoord op vragen gegeven wordt en relevante content en kennis ontsloten wordt. Voor het Platform Sociaal Domein wordt een online vindplaats ontwikkeld die de neutrale rol van het Platform binnen het sociaal domein laat zien. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het online platform een initiatief wordt dat breed gedragen wordt door de belangrijkste stakeholders in het sociaal domein (o.a. VNG, BZK, VWS, ZonMw, Divosa, NJI, Movisie etc.).
De VNG is vanuit het Platform Sociaal Domein in september 2022 gestart met visieleertrajecten toegang. Met deze visieleertrajecten wordt de kennis en ervaring die is ontwikkeld gedurende het project “Verbetertraject Toegang” (2020-2022) gekoppeld en toegankelijk gemaakt voor gemeenten.
Een visieleertraject is een traject van 12 weken waarbij een gemeente met behulp van het Platform Sociaal Domein een oplossing vindt om de toegang tot het sociaal domein te optimaliseren. De organisatie en versterking van de toegang tot het sociaal domein kent door de complexiteit vaak knelpunten. Het visieleerteam beschikt over kennis over en ervaring met deze knelpunten en pas dit toe in het traject. Gezamenlijk komen we tot een advies en handelingsperspectief voor een optimalisatieproces.
Als projectadviseur visieleren werk je nauw samen met de gemeente met een visieleervraag. Gedurende het traject van 12 weken geef je leiding aan het visieleerteam, welke als kritische spiegel van buiten de gemeente adviseert en reflecteert. Het visieleerteam bestaat uit experts die op toegang-specifieke thema’s deelnemen. Als projectadviseur faciliteer je het gesprek tussen bestuurders, ambtenaren en de uitvoering en benoem je samen met het visieleerteam de strategische uitdagingen die je ziet. Tijdens deze gesprekken inspireert het visieleerteam op de ingebrachte onderwerpen, zijn zij sparringpartner en worden oplossingsrichtingen verkend.
De volgende werkzaamheden en verantwoordelijkheden worden belegd bij de projectadviseur Visieleren:
Jij hebt:
We gaan uit van gebruik van eigen telefoon en laptop.
De functie vereist de volgende competenties, die worden getoetst in de (eventuele) gespreksronde:
* Toegang gaat over de manier waarop mensen kunnen aankloppen bij de gemeente met vragen om ondersteuning in het dagelijks functioneren. Wanneer een inwoner zorg en ondersteuning nodig heeft, is het essentieel dat deze toegankelijk is.
Opdrachtgever: Aon
Locatie: Remote
Tijd: 38 uur per week
Ervaring: Medior
Midlance / Detachering
Start: 20-01-2025
Duur: tot 31-12-2025
Deadline: 23-12-2024
Opdrachtgever: Nationale Politie
Locatie: Den Haag, Hybride
Tijd: 32 uur per week
Ervaring: Senior
Midlance / Detachering
Start: 03-02-2025
Duur: tot 31-07-2025
Deadline: 23-12-2024
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Locatie: Noord-Holland
Tijd: 32 uur
Ervaring: Senior
Midlance / Detachering
Start: 07-01-2025
Duur: tot 07-01-2026
Deadline: 20-12-2024